Aktuellt

2021-04-14

Styrelsen har inget att rapportera denna vecka.

2021-03-31

I måndags hade styrelsen möte och här är ett par punkter från mötet:

 • Fortsatt diskussion med Tornstaden gällande doften från sushin och Stenugnsbageriet.
  Ventab AB är inkopplad.
 • Garageport och fasaden runtom Willys lastintag måste åtgärdas. Kontakta tas med Tornstaden.

Styrelsen önskar alla en riktigt Glad Påsk!

2021-03-24

Lukten från sushin har återkommit i port D. Dialog pågår med Tornstaden och styrelsen har tagit in Ventab AB.

Styrelsen har också satt upp informationslappar på alla portdörrar mot innergården. Detta för att påminna om att inte gena över gräsmattorna eller lämna grinden öppen. Vi måste alla hjälpas åt att vara rädda om våra små barn i huset samt om vår innergård.

Styrelsen har sitt nästa möte på måndag.

2021-03-17

Styrelsen har inget att rapportera.

Vi önskar er en fortsatt fin vecka!

2021-03-10

Det sista gällande aktuella vattenskador är nu utrett av Tornstaden och felet är lokaliserat och åtgärdat.
I övrigt har styrelsen inget att rapportera.

2021-03-03

I måndags hade styrelsen möte. Några punkter från mötet:

 • Lukten från sushin är fortsatt bra i trapphus D.
 • De är fortsatt bekymmer med lukten från Stenugnsbageriet.
 • Tornstaden fortsätter arbetet med vattenläckorna inom kort.
 • Information ut till alla medlemmar gällande att kontrollera sina jordfelsbrytare.

Sidan med styrelsen är uppdaterad.

2021-02-24

På måndag har styrelsen möte och är det något ni vill att vi tar upp är ni välkomna att maila någon i styrelsen.

I övrigt att styrelsen inget att informera om.

2021-02-17

Styrelsen har inget att rapportera denna veckan.

2021-02-10

Kylan och framförallt den kalla vinden som blåser in i ventilerna gör att det stundtals blir kallare i lägenheterna. Det är trots detta viktigt att inte på något sätt sätta igen ventilerna. En sådan åtgärd försämrar ventilationen och temperaturen ytterligare för andra boende i huset.

För övrigt är det lugnt i vårt hus.

2021-02-03

Styrelsen har inget att rapportera denna veckan.

2021-01-27

Styrelsen hade möte i måndags. Bland annat diskuterades följande:

 • Borttagandet av sandlådorna. Offerter håller på att samlas in.
 • Utformningen av innergården.
 • Resultatet av fasadklättrarnas arbete med att lokalisera orsaken till vattenskadorna.
 • Värmen i lägenheterna.

Informationsbrev kommer att skickas ut inom kort med bland annat information om vad man måste tänka på gällande möblering och värmen.

Styrelsen bestämde även att årsmötet 2021 blir den 31 maj.

2021-01-20

Kontrollen av fasaden samt det som upptäckts är nu klart. Styrelsen har fått en rapport och mer information om hur vi går vidare kommer.

I övrigt har styrelsen inget övrigt att informera om.

2021-01-13

Styrelsen har inget nytt att informera om.  Styrelsen har möte sista måndagen varje månad och frågor kan alltid mailas till mötet.

2021-01-06

God fortsättning och vi hoppas ni haft en fin jul- och nyårshelg.

I vårt hus har det varit lugnt över helgerna och styrelsen har inget nytt att rapportera.
En påminnelse om att inget får förvaras i trapphuset. Detta gäller dörrmattor, växter, cyklar mm.

2020-12-23

Styrelsen önskar alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År!

2020-12-20

Portsystemet fungerar inte. Det går inte att använda taggen eller ringa på porten. Service är beställd och kommer imorgon måndag.

2020-12-09

Tornstaden har påbörjat arbetet med kontroll av fasaden och åtgärder av vattenskadorna. Fortsättningen av arbetet har blivit uppskjutet ett par dagar pga väder och sjukfrånvaro. Vi hoppas de åter klättrar på fasaden imorgon torsdag.

i övrigt har styrelsen inget att rapportera.

2020-12-02

Nästa vecka påbörjar Tornstaden arbete med att lokalisera och åtgärda vattenskadorna. Se informationsblad som delades ut idag.

Styrelsen har också fått information från Tornstaden att de påbörjat åtgärder vad gäller lukten från sushin och Stenugnsbageriet.

Även skadorna i fasaden kring Willlys varuintag kommer att åtgärdas inom snar framtid.

Vad gäller Willysskyltarna så har det kommit fram att det finns ett servitutsavtal mellan Tornstaden och föreningen. Detta har inte varit känt och där finns också en reglerad avgift till föreningen om 5000kr. Denna avgift ska indexeras upp varje år. Föreningen kommer att fakturera Tornstaden från avtalets start.

2020-11-25

Helgens oväder orsakade vattenskador i några lägenheter. Styrelsen fortsätter diskussionen om åtgärder med Tornstaden tillsammans med Monomeet. Detta då vi måste utreda och åtgärda grundproblemet i fasaden.

På måndag är det dags för styrelsemöte och som alltid välkomnar vi frågor från våra medlemmar.

2020-11-18

Styrelsen har haft möte med representant från Tornstaden för dialog om låsen från garaget, lukt från resturang och bageri mm. Vi upplevde att det blev ett bra möte och hoppas detta leder till positiva resultat.

2020-11-03

Styrelsen har inget att informera om denna veckan.

2020-10-28

I måndags var det styrelsemöte. Vid mötet diskuterades bland annat utformningen av innegården, lukten från sushin och stenugnsbageriet samt vad för möjligheter och till vilken kostnad det finns för att installera solceller.
Styrelsen önskar få in idéer om hur vi kan skapa en trivsam innegård. Maila, ring eller besök någon i styrelsen för att lämna era idéer.
Gällande lukten från sushin och stenugnsbageriet så går vi vidare med att kontakta Härryda Kommun för fortsatt diskussion.
Gällande skyltarna på taket så har nu Tornstaden visat ett servitutsavtal som ska ha slutits 2016. Avtalet visar på att föreningen ska få en avgift årligen. Vi får hjälp av Husjuristerna att gå igenom avtalet för ställningstagande till hur vi fortsätter diskussionen med Tornstaden.

Då FHM avråder från Hallowenfirande i form av att knacka dörr för ”bus eller godis” så hoppas vi våra medlemmar respekterar detta.

Styrelsen önskar er alla en fin Alla Helgon!

2020-10-21

Nu är det nya staketet uppe bakom soptunnorna.
Nästa vecka har styrelsen möte på måndag och om det är något ni vill ta upp är ni välkomna att kontakta någon i styrelsen.

En påminnelse till alla våra medlemmar att fortsätta tänka på att hålla avstånd, tvätta händerna ofta och stanna hemma vid minsta symtom. Många av våra medlemmar är 70+ och viktigt att vi tillsammans hjälper till att skydda varandra.
Då det nu sker regionala restriktioner så kan ni hålla er uppdaterade om dessa och utvecklingen via www.krisinformation.se.

2020-09-30

I måndags hade styrelsen sitt första möte för hösten. Styrelsen tog beslut om att installera fem ytterligare övervakningskameror som vi har till vårt förfogande. Det blir en i varje trapphus där hissen går från garageplanet. Ytterligare en kamera kommer att installeras på innegården.

Idag, onsdag, har Monomeet påbörjat sitt utredningsarbete av de vattenläckor som varit.

2020-09-23

I nästa vecka påbörjas spårningsarbete för att komma tillrätta med de vattenläckor vi har haft. För detta har vi anlitat Monomeet.
Vi påbörjar även utredning av ventilationen med hjälp av Ventab. Berörda lägenhetsinnehavare kommer bli kontaktade av Roland.

2020-09-16

Vi har haft ett inbrottsförsök i port E, försöket lyckades inte.

Trästaketet bakom sopbehållarna kommer att tas bort och även klätterväxterna. Det kommer att ersättas av ett likadant galvat stålstaket som övriga.

Vid årsmötet bad styrelsen om förslag till utforming av innegården. Förslagen kan mailas styrelsen eller läggas i postfacken.

2020-09-09

I måndags var det dags för årsmötet. 18 stycken medlemmar inklusive två fullmakter deltog. Jeanette Axelsson från Husjuristerna var ordförande för mötet.

Styrelsen sammansättning ser nu ut som följer:
Ordförande Roland Johansson
Vice ordförande Peter Schöldquist
Kassör Johan Karlsson
Sekreterare Britt-Marie Mårdstedt
Ledamot Rodi Karnobi

Ersättare Mattias Rydell och Thomas Mårdstedt

Protokollet från årsmötet är inte klart ännu.

Efter årsmötet fördes en dialog om bland annat garaget, Willysskyltarna på taket och kamerabevakningen.

2020-09-02

I måndags hade styrelsen första mötet efter sommaren. Styrelsen upplever att sommaren överlag har varit lugn.

På måndag 7 september kl 18:00 är det dags för årsmötet. Kallelse och information gällande vidtagna åtgärder pga corona covid-19 har delats ut i postfacken.

2020-08-26

Natten till idag har det varit ett inbrottsförsök på Östra Tvärgatan 9. Personerna lyckades inte och polisen var här under natten.

Jag skrev fel datum för styrelsemötet, rätt datum är 31 augusti.

2020-08-19

Inget nytt att rapportera från styrelsen.

2020-08-12

Den nya gången från Östra Tvärgatan 9 är nästa klart. Staketet kommer i slutet av augusti. Styrelsen har fått frågor om varför gången görs samt om det kan vara en grind i staketet. Åtgärden är för att göra en säkrare passage ut från entrén. Då vi av erfarenhet vet att grindar sällan hålls stängda och att åtgärden är till stor del för att skydda våra barn så är det inte aktuellt med en grind. Vi kommer titta på om det går att sätta en spaljé eller liknande vid komposttunnan.

Kallelsen till årsmötet är utdelad i allas postfack. Viktigt att alla läser den information gällande de åtgärder vi vidtagit utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Nästa styrelsemöte är den 24 augusti.

2020-04-24

Tisdag 28/4 kommer det städas i garaget och det är viktigt att alla har tagit ut sedan bilar så att inga skador sker.  Lappar ska ha lämnats från Kungsriket i allas postfack.

2020-04-15

Com Hem

Ny Kanal som ingår i abonnemanget.

Godare är kanalen som tar matentutiaster på allvar. Här får du bland annat se kända stjärnkockar i svenska och internationella matlagningsprogram, dygnet runt.

Kan behövas göra en kanalsökning för att hitta kanalen.

2020-03-19

På grund av min arbetssituation i dessa tider med corona COVID-19 så har jag inte möjlighet att uppdatera denna sida så som jag önskar. Jag kommer uppdatera efter varje styrelsemöte som är sista måndagen i varje månad och om något akut dyker upp.

Vi hoppas snart på bättre tider igen. Var rädda om er och våra äldre!

Hälsningar Britt-Marie Mårdstedt

2020-03-01

I veckan som gick hade styrelsen möte.
Fokus låg på åtgärder av de uppkomna vattenskadorna och lösningar för att det inte ska uppstå fler.
Styrelsen påbörjade också planeringen inför den gemensamma städdagen 25 april.

På tisdag genomför Förbo en efterbesiktning i våra lägenheter då de nu är klara med pålningen. Information om detta ska ni ha fått i era postfack.

Styrelsen vill också tipsa om föreläsningen ”Kan man vaccinera sin tonåring mot narkotika och allt annat som förstör livet?” som hålls i församlingshemmet den 12/3 klockan 18:00.

2020-02-16

Helgens regn har orsakat vattenskador i ett par lägenheter och förråd. Viktigt att om ni upptäcker en vattenskada i eran lägenhet att ni kontaktar oss i styrelsen.

2020-02-01

Februari månad och mildvädret fortsätter men glädjande så blir det ljusare för var dag som går. Snart är våren här hoppas vi.
I måndags hade styrelsen första mötet för året. Några viktiga datum beslutades och som är bra att redan nu skriva in i kalender:

 • 29 februari är sista dagen för att lämna in motioner till årsmötet.
 • 25 april är det gemensam städdag, föreningen bjuder på grillat.
 • 2 juni är det dags för årsmöte.

Det är påbörjat att ta in offerter för målningen av entréerna. Styrelsens upplevelse är att vi har haft en lugn period nu och att det även flutit på bra med bygget av Landevi gårdar trots mörker, trångt på Östra Tvärgatan och mer intensiv period av pålning. I samband med städdagen kommer också cykelförrådet att rensas så redan nu är det bra att ni som har cyklar där märker upp dem.

2020-01-21

Det är lite tyst här på sidan men det beror endast på att det är lugnt och inget att informera om.

Nu har vi fått information från Förbo att det fram till 27/1 är utökade arbetstider för bygget av Landevi gårdar. De kommer under denna period arbeta 07:00-19:00.

2020-01-05

God fortsättning och vi i styrelsen hoppas alla har haft det fint över helgerna.
Nu ser vi fram emot ett nytt år med vår första gemensamma städdag under våren, val till styrelsen, årsmöte och förhoppningsvis ett lugnt år i vårat hus.
Styrelsen fortsätter ha sina möten sista måndagen i månaden och som vi gjort under hösten så kommer en kortfattad sammanfattning här på hemsidan efteråt.
Då det företag som var tänkt för målning av våra entréer inte längre är aktuellt så kommer arbetet med att hitta en ny målerifirma påbörjas nu i januari.

2019-12-22

I måndags hade styrelsen möte och här kommer ett punkter därifrån.

 • Styrelsen godkände underhållsplanen
 • Det har varit nya vattenskador och garantifråga gällande fogar har lyfts till Tornstaden
 • Detta var Eva-Lenas sista styrelsemöte och Britt-Marie Mårdstedt går in som sekreterare nu.

Nu tar även styrelsen julledigt och vi önskar er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt år!Bildresultat för god jul och gott nytt år

2019-12-10

Com Hem

Information om TV4-kanalerna och C More

Avtalet mellan Com Hem och TV4:s ägare Telia, som reglerar TV4-kanalerna och C More har upphört att gälla och därför har Com Hem ersatt dessa kanaler med annat utbud tillsvidare.

Com Hems högsta prioritet är givetvis fortsatt att nå en överenskommelse med Telia så snart som möjligt.

Det är Com Hem som sköter förhandlingarna med Telia, och inget som vi fastighetsägare i nuläget kan påverka. Vi inväntar en överenskommelse mellan Com Hem och Telia.

För dig som köpt individuella digital-tv-abonnemang kommer ni få mejl och sms angående ersättningskanaler eller annan kompensation.

Följ de senaste uppdateringarna om förhandlingen på www.comhem.se/aktuellt

Med vänliga hälsningar,

Stefan Trampus

Chef Fastighetsaffärer Com Hem

2019-12-09

Tornstaden har justerat om ventilationen samt tätat dörr från garage till trappuppgång D. Detta har dock medfört att lukt från sushin kommer in i garaget igen. Styrelsen har påtalat detta för Tornstaden i fredags.
Då inte föreningen ansvarar för garaget, utan den är fri för vem som helst att hyra parkering i, så behöver enskilda innehavare av parkeringsplats och som upplever problem i samband med lukt att kontakta Tornstaden.

2019-11-27

I måndags hade styrelsen möte och bland annat fanns nedan punkter med:

 • Husjuristerna var med och presenterade förslag på budget 2020
 • Avstämning efter trivsel- och informationskvällen
 • Fortsatt arbete med Tornstaden gällande sushin och brandutgångar från garaget
 • Styrelsens sekreterare Eva-Lena lämnade in sin avskedsansökan pga bostadsflytt. Ansökan godkändes

2019-11-19

Tack alla ni som kunde komma till vår trivsel- och informationskväll igår. Det blev en trevlig kväll tillsammans med många bra diskussioner. Några punkter som diskuterades var:

 • Styrelsen informerade om pågående arbeten tex gällande underhåll och kommunikation kring Förbos nybyggnation och hur det påverkar Östra Tvärgatan.
 • Frågan kring dörrarna in till garaget lyftes och frågan har diskuterats med advokat. Styrelsen jobbar fortsatt på olika lösningar.
 • Värmen i lägenheterna var också en fråga som togs upp och vi kom överens om att Kungsriket får i uppdrag att göra en översyn av element och ventilation i lägenheterna. Viktigt är att tänka på att aldrig sätta för eller täppa igen ventilerna då det påverkar ventilation och värme negativt i grannars lägenheter.
 • Dialog kring utformningen av vår innergård och att styrelsen önskar få in förslag på hur vi kan få den trevligare än hur den är idag.
 • Vi kom överens om att från våren 2020 ha en gemensam städ- och gemensamhetsdag för att hålla nere våra underhållskostnader. Datum för dagen kommer att annonseras i god tid.
 • Handelsbanken var på plats och informerade om vad de kunde erbjuda föreningens medlemmar.

Under kvällen skrevs förslag och synpunkter ner och kommer diskuteras vidare i styrelsen.

I slutet av kvällen tackades närvarande styrelsemedlemmar som avgått under året av.
Styrelsen tackar återigen för en trevlig kväll tillsammans!

2019-11-17

Varmt välkomna imorgon på trivsel- och informationskväll med föreningen.
Vi kommer informera vad styrelsen jobbar just nu med och vad som är på gång. Det kommer finnas tid för frågor men framförallt även för samvaro och lära känna varandra.

Tid 18:30
Plats Församlingshemmet

Vi i styrelsen ser fram emot en trevlig kväll tillsammans!Bildresultat för fika

2019-11-14
Det har varit inbrottsförsök i elcentralen, Östra Tvärgatan 9. Kungsriket är på plats och åtgärdar skadorna.

Vi vill be er alla vara mycket vaksamma över vilka som släpps in eller går in samtidigt som er själv genom portdörrarna. Sent igår eftermiddag skedde en incident där ett ungdomsgäng trängde sig in i port D och var stökiga. Det  framkom senare att de gärna vill vistas i garaget och i våra portuppgångar.
Var snälla och sprid till grannar som kanske inte läser här på hemsidan.

2019-11-13

Tornstaden har nu återkopplat att de fel som upptäckts kring ventilationen för Landvetter sushi ska vara åtgärdade. Vi kommer att följa om en förbättring av lukt i port D sker och om inte så är fallet fortsätta diskussionen med Tornstaden.

2019-11-10

Som ni säkert märkt så har det inte fungerat med att byggbelysningen vändes mot Östra Tvärgatan. Belysningen är fortsatt bara tänd dagtid. Kommunikation finns med ansvariga så sent som i fredags. Vi kommer återkoppla imorgon, måndag, om att det fortsatt inte fungerar och hoppas på snabb åtgärd.

Sopcontainrarna som Förbo ansvarar ska framöver skötas bättre gällande tömningar och de stora luckorna kommer att vara låsta enligt ansvariga på Förbo.

I veckan kommer ”ploppar” sättas upp för att skydda väggen mot handtagen när dörrarna åker upp. Många dörrar har redan detta skydd i form av en liten ”plopp” som sitter på väggen. Den nya är ett par storlekar större. Var snälla och inte ta bort denna då vi skyddar väggarna från hål och slitage. För de dörrar där vi inte tydligt ser var ”ploppen” ska sitta så kommer denne läggas i respektive postfack för lägenhetsinnehavaren att själv sätta fast.

2019-11-01

Styrelsen hade ett bra möte med ansvariga gällande trafiksituationen på Östra Tvärgatan.
De frågor som togs upp var:
– Den otillåtna parkeringen som sker längst gatan.
– Sopsitutionen med containrarna.
– Belysning längst gatan.
– Farligt för gångtrafikanter att röra sig längst gatan.

Olika lösningar diskuterades och återkoppling kommer att ske. Nu på morgonen har vi fått information om att man på prov kommer att rikta om byggbelysningen mot gatan nattetid .

Igår kväll skedde även en akut vattenläcka som orsakade att ett kvällsarbete behövdes att göras. Det är alltså inget som vanligtvis ska ske.

Vi i styrelsen önskar alla en fin allhelgonahelg.Bildresultat för allhelgonahelg

2019-10-29

Några punkter från gårdagens styrelsemöte:

 • Styrelsen är på gång med att ta fram underhållsplanen, genomgång av huset är genomförd.
 • Trafiksituationen på Östra Tvärgatan diskuterades och beslut togs om möte med ansvariga, se föregående anteckning under aktuellt.
 • Tornstaden håller på med utredning av ventilationsproblemet från sushin in till port D. Åtgärd förväntas inom kommande veckor.
 • Ansvarsfrågan kring skyltningen på taket är utredd och fortsatt diskussion med Tornstaden pågår.
 • Styrelsen kommer lämna ett förslag till Tornstaden om brandutrymningen från garaget ut till trappuppgångarna.
 • Budgetarbetet inför 2020 är uppstartat.

2019-10-28

Gällande trafiksituationen på Östra Tvärgatan så kommer styrelsen kalla ansvariga till möte nu i veckan för att att diskutera lösningar.

2019-10-27

Viktigt att tänka på att endast slänga kompostmaterial i behållaren för kompost.
När övrigt hushållsavfall slängs i behållaren för kompost så tömmer inte Renova behållaren utan en extratömning måste beställas och kostnaden faller på föreningen.

2019-10-26

Com Hem

Alla barn och Scooby Doo älskare missa inte den fria perioden av:
Cartoon Network     ( Kanalplats 150 )
Boomerang              ( Kanalplats 158 )
Fram till den 30 November 2019

2019-10-23

På förekommen anledning vill styrelsen påminna om att inte släppa in obehöriga i våra portar.

2019-10-22

På måndag 28 okt är det dags för styrelsemöte.

2019-10-15

Information nybyggnation Förbo

Nästa vecka påbörjas pålningen inför nybyggnationen av Förbos hyreshus. För att tidigt kunna upptäcka eventuella skadliga rörelser/vibrationer så har Skanska idag satt upp vibrationsmätare på vårt tak samt skapat mätpunkter. Dessa mätpunkter kommer att läsas av dagligen.
Arbetet kommer att pågå under minst två veckor beroende på hur känslig marken är.

2019-10-14

Idag har det delats ut nyhetsbrev i allas brevlådor. Dokumentet med uppgifter om styrelsen ska till den svarta pärmen.

Underhållsarbete är också påbörjat av nu portdörrar och åtgärdande av bland annat trasig hisspegel.

2019-10-06

Hösten är här och också höstmyset med levande ljus. Vi vill uppmana alla att kontrollera sina brandvarnare och vara noga med att alla levande ljus är släckta när ni lämnar lägenheten.

Vi önskar er alla en trevlig vecka!

.Bildresultat för höstmys

2019-10-01

Några av punkterna från gårdagens styrelsemöte:

 • Styrelsen har beslutat att starta underhållsarbete av trapphusen och entréerna. Mer information om detta längre fram.
 • Hissen i port D kommer att renoveras med byte av golvmatta, handtag och spegel.
 • Det kommer att vara en brandskyddsrond under hösten.
 • Föreningen har fått positivt besked från kommunen om att kunna åtgärda passagen ut från port E för att öka säkerheten.
 • Församlingshemmet är bokat för trivsel- och informationskväll måndagen den 18/11 kl 18:30.

2019-09-08

Vid föregående styrelsemötet togs beslut om att alla balkongpaneler ska vara målade senast 2019-11-01.

Styrelsen har också etablerat kontakt med Härryda kommun och Förbo gällande de nya hyreshusen som planeras att byggas. Ett frågor/svar dokument kommer att publiceras inom kort.

2019-08-27

Så är semestrarna slut och vi blickar nu framåt mot en förhoppningsvis vacker höst. Igår hade styrelsen sitt första möte efter sommaren. Information från mötet:
Anna Nielsen har valt att avsäga sitt upp styrelseuppdrag vilket godkändes av styrelsen.
Eva-Lena Ekholm går in som vice ordförande fram till årsmötet 2020.

Vi tackar Anna för sitt arbete i styrelsen!

Vid mötet togs också beslut om en trivsel- och informationsträff 18 november klockan 18:30. Vid mötet, förutom trevlig samvaro med fika, så kommer styrelsen informera om vad som är på gång och det finns möjlighet att ställa frågor.

Varmt välkomna!

2019-07-17

Vi vill uppmärksamma er på att kontrollera så att luckorna till sopkärlen låser sig efter att ni  har slängt sopor.

2019-07-13

Staketet vid sopbehållarna har blivit påbackad av en lastbil. Styrelsen kommer ta upp händelsen och ev möjliga åtgärder vid nästa styrelsemöte.

Styrelsen har möten under hösten följande datum:
26/8
30/9
28/10
25/11
16/12

Com Hem

Missa inte frivisningen av fotbollskanalen Strive Sport TV som
erbjuder det bästa från den spanska, italienska och nordamerikanska ligafotbollen.

Strive Sport TV HD Kanalplats 105.  Kostnadsfritt fram till den 15 September.

2019-07-09

Styrelsen önskar alla en trevlig sommar!

2018-09-17

Hej!

Som ni eventuellt redan har lagt märke till, har vi haft ett antal inbrott/inbrottsförsök i våran fastighet under dem senaste dagarna. Ingen verkar ha hört eller sett något?

Under denna vecka kommer skadorna på dörrar etc att återställas. Detta är mycket kostsamt för vår förening. Vi vill att ni är uppmärksamma på vem som går in och ut ur huset/ garaget. När ni kör ut bilen ur garaget, stå kvar och vänta tills ni ser att porten är stängd så ingen obehörig kan ta sig in.

 Om något händer som är av brottslig eller störande karaktär kontakta alltid polisen. Därefter skickar ni ett mail till styrelsen via hemsidan med anmälningsnumret.

 •  Vid brand, olycksfall och pågående brott ringer du givetvis 112
 •  Vid brott, efter det skett ringer du Polisen 11414, där kan du göra anmälan.
 •  Ring polisen om situationen hos störande granne blir akut eller hotfull.
 •  Angående p-platser/ uthyrning i garaget kontakta Åsa Falk på Tornstaden 031-7438604
 •  Vid frågor angående din hyresavi/ ekonomi kontakta Caroline Wahlberg på Husjuristerna 0767-866070

 Kontakta Fastighetsskötare Kungsriket på telefon 0300-564900 vid nedan exempel;

 •  Belysning ur funktion (trappuppgångar, portar, förrådsutrymmen, garage, gården).
 •  Portkoden är ur funktion eller krånglar.
 •  Lås i portar och gårdsdörrar är trasiga (kanske efter inbrottsförsök).
 •  Dörrar eller portar stänger inte riktigt som de skall.
 •  Fönster som har krossats (dock inte i lägenhet).
 •  Förrådsdörr(ar) har brutits upp.
 •  Klotter på husväggar och/eller ytterdörrar.
 •  Vattenskador

Tänk på att varje samtal/ utryckning för vår fastighetsskötare kostar pengar som alla vi i vår förening betalar.

När anmälan har gjorts till Fastighetsskötaren, maila även styrelsen via hemsidan och beskriv ärendet ni anmält till Fastighetsskötaren.

 Vi har alla som bor i huset ett ansvar för fastigheten och varandra så höll ögon och öron öppna så kan vi göra detta till ett bättre boende för oss alla.

———————————————————

 

——————————————————————————————————-

2017-05-29:

Viktig säkerhetsinformation om Cylinda torktumlare TK 310 och TK 320

Cylinda har gått ut med information om fel på deras torktumlare TK 310 samt TK 320. Dessa modeller finns installerade i flera av våra lägenheter. För att kolla om just din torktumlare har felet så kan du gå in på www.cylinda.se för att få mer info där.